panel_04

winamp192

winamp64

winamp24

mp192

mp64

mp24


Kezdőoldal - Innen - Onnan - Hogyan válasszunk kávéfőzőt és gyümölcsfacsarót?

Hogyan válasszunk kávéfőzőt és gyümölcsfacsarót? Nyomtatás E-mail
2017. március 20. hétfő, 10:43

Az utóbbi években jelentősen megnőtt a konyhai kisgépek árukínálata; számos gyártó különböző technikai megoldásokkal állt elő, amelyek igencsak csábítónak hangozhatnak, de megpróbálunk utánajárni, kávéfőzővel és gyümölcsfacsaróval érdemes felszerelni az otthonunkat és melyek azok a megoldások, amelyeket érdemes elkerülni…

Hogy jól induljon a reggel: a kávéfőző…

Az utóbbi években számos különböző elven működő kávéfőző gép jelent meg az áruházak polcain. A fejlettebb elektromos kávégépek épp csak megszólalni nem tudnak; többféle kávét készítenek, tisztítják önmagukat, optimalizálják az energiafelhasználásukat. Természetesen az igényeinknek megfelelő egyszerűbb gépeket is választhatjuk – egyszerűtől az űrtechnológiáig, olcsótól a méregdrágáig…

A klasszikus kávéfőző gép már sok éve megbízható társunk a konyhában. Jelenleg az alacsony ára jelenti a legvonzóbb oldalát, de a megbízhatósága is egészen kiváló. Maga a szerkezet rendkívül egyszerű, ezért kis túlzással azt állíthatjuk, hogy nincs semmi, ami elromolhatna benne. A legtöbb esetben a vízkő és az idő vasfoga teszi benne a legnagyobb kárt. Ha egyszerű és könnyen használható megoldást szeretnénk választani, akkor a hagyományos kávéfőzőt nekünk találták ki.

Fejlettebb megoldást jelentenek az úgynevezett kapszulás kávéfőzők.

Sokan idegenkednek a kapszulába zárt őrleménytől, azonban egyre többen döntenek mellette a kényelmes használhatósága és az egyenletes ízminősége miatt. A kapszulás kávét gyakorlatilag nem lehet elrontani, nem lehet túl erősre vagy épp íztelenre főzni, ezért szétszórt és gyakorlatlan férfiak számára is tökéletes választást jelent. A kapszula azonban nem tekinthető olcsó koffein adagnak. Egy adag elkészítése átlagosan 80-160 forintba kerül, ami igen magas előállítási költségeket jelent.

Még ma is meginoghatatlan a presszógép dominanciája, ha kiváló minőségű kávét szeretnénk előállítani nagyobb mennyiségben. Mivel ezek a gépek 100 fok alatti hőmérsékleten dolgoznak nagy nyomás felhasználásával, így a kávé igazi aromája ezzel a módszerrel őrizhető meg a leginkább.

Az Extreme Digital webáruházában közel 400 különböző kávéfőző gép közül válogathatunk, ami jól mutatja a választék sokszínűségét. A cég romániai webáruházában közel 300 kávéfőző található, így Románia területén is elérhetők ezek a gépek a vásárlók számára.

Ha nem kávézol, igyál gyümölcslét!

A friss gyümölcsből készített gyümölcslé fogyasztásának jótékony hatása bizonyított. Rengeteg fontos és nélkülözhetetlen vitaminhoz juttathatjuk a szervezetünket a frissen facsart gyümölcslének köszönhetően.  Gyümölcsfacsarót vagy gyümölcsprést vásárolni a legjobb befektetés, amit a saját egészégünk érdekében megtehetünk.

Vásárlás előtt elsősorban azt kell eldöntenünk, hogy hagyományos gyümölcscentrifugát vagy hidegen sajtoló gyümölcsprést szeretnénk választani. Érdemes tisztában lenni a két típus előnyeivel és hátrányaival annak érdekében, hogy megalapozottabb döntést tudjunk hozni.

A hagyományos gyümölcscentrifuga egyik legnagyobb előnye a gyors működés és az egyszerű használhatóság. Nem szükséges apróra szeletelnünk a behelyezett zöldségeket és gyümölcsöket, mivel a gép könnyedén megbirkózik a nagyobb darabokkal is. A hagyományos gyümölcscentrifugák azonban nem alkalmasak a zöld levelesek, füvek és saláták elkészítésére, a lapátok hőtermelése miatt értékes vitaminok pusztulhatnak el, illetve a gép működése is igen hangos.

A hidegen sajtoló gyümölcsprések rendelkeznek azokkal a pozitív tulajdonságokkal, amelyek kapcsán a hagyományos gyümölcscentrifugák sokszor alulmaradnak. A gyümölcsprések kiválóan alkalmazhatók a zöld levelesek és saláták elkészítése során, magas léhozamot garantálnak, kevesebb hőt termelnek és ezáltal jelentős mennyiségű vitamint mentenek meg a pusztulástól, ráadásul  a működésük is csendesebb.

Negatívumként a magasabb árat és a hosszabb előkészítési folyamatot kell megemlíteni, ugyanis a zöldségeket és gyümölcsöket apróbb darabokra kell szeletelnünk annak érdekében, hogy behelyezhessük az adagolóba.

 
Google bookmarkTwitterFacebook