panel_04

winamp192

winamp64

winamp24

mp192

mp64

mp24


Kezdőoldal - Még több sport - Visszatér Salgótarjánba a rali első osztály mezőnye

Visszatér Salgótarjánba a rali első osztály mezőnye Nyomtatás E-mail
2017. február 15. szerda, 14:54

Mint arról korábban beszámoltunk: első osztályú raliversenyt rendeznek Salgótarján környékén április végén. Ma délután sajtótájékoztatón ismertették a futam részleteit.. Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rallye Szakágának vezetője elmondta: nem csak az első és a másodosztály szerepel majd a város környékén, ahol számára is örömteli, hogy újra ilyen rangú futamot tudhatnak a bajnoki naptárban.
Sok fiatal versenyző is jön most ide – ha minden jól alakul és sikerült létrehoznunk egy kiskategóriás kupát, sok kedvezménnyel vonzóvá téve –, egy olyan mezőny, ami nekem vágyam. Az, hogy a bajnokság ne csak a top kategóriákról szóljon. És sok olyan versenyző lesz, akinek gyakorlatilag újdonság a Salgó Rallye-n részt venni. Utoljára talán nekik az édesapjuk, vagy az ő barátaik versenyezhettek itt. Ez nagyon jó, ennek én nagyon örülök.
A salgótarjáni Rafael Tamás, a 4-es géposztály 2016-os bajnoka elmondta: előny, de ugyanakkor teher is a hazai pálya.
Mindenféleképpen előny. Ugyanakkor Magyarország ralijának van az a „különlegessége”, hogy nagyjából ismertek a pályák. Ugyanúgy ismerik a pécsiek a salgótarjáni pályákat, mint mi a pécsieket. Ettől függetlenül némi teher is van az emberen, mikor itthon versenyzik, szeretné megmutatni, hogy mit tud – aztán ebből sikerülnek néha a nagyobb esések is. Reméljük nem így lesz. Én nagyon örülök neki, hogy végre itthon lehet versenyezni. Azt gondolom, hogy igény van rá. Sőt, ha többen lesznek mint tavaly, azt nem tudom, hogy a város(központ) hogyan fogja „elviselni”. De ha ugyanannyian lesznek, már az is egy nagyon szép eredmény lesz.
Április utolsó hétvégéjén péntektől vasárnapig a másodosztály mezőnye versenyzik majd Salgótarján környékén, a hétvége második napjára csatlakozik majd hozzájuk az első osztály mezőnye is, akik pénteken és szombaton Ózd-környéki gyorsasági szakaszokat teljesítenek majd. Fodor Krisztián főszervező elmondta: mindenféleképpen lesz belvárosi része a programnak, várhatóan szombaton délután. A gyorsasági szakaszokat azonban a főszervező egyelőre – a rallye szabályok miatt – nem ismertethette.

 
Google bookmarkTwitterFacebook