panel_04

winamp192

winamp64

winamp24

mp192

mp64

mp24


Kezdőoldal - Innen - Onnan - Új tanösvény létesült Kozárdon

Új tanösvény létesült Kozárdon Nyomtatás E-mail
2015. augusztus 28. péntek, 14:59

LEADER térségek közötti együttműködés keretében valósított meg fejlesztéseket a Novohrad – Nógrád Geopark Nonprofit Kft. – partnerszervezeteivel együttműködve – az elmúlt hetekben.

A GeoTurPlusz – A Novohrad – Nógrád Geopark szisztematikus turisztikai fejlesztése című pályázat részeként sok más helyszín mellett immáron Kozárd településen is a geoparki térség arculatának megfelelő, háromnyelvű információs táblákkal ellátott tanösvényen ismerkedhetnek meg a látogatók a helyi földtudományi értékekkel. A tanösvény állomásain keresztül egy ún. üledéksorozatot lehet megtekinteni, ami igen gazdag kagyló, csiga és további, szabad szemmel nem látható ősmaradványokban is. Vannak olyan rétegei, amit szinte csak a centiméteres nagyságú csigák összességei alkotnak.

Kozárd település fontos pillére a térségi falusi turizmusnak, a faluba és fesztiváljaira tizenötezer turista látogat el évente. Az Almavirág Fesztivál május elején, a "Muzsikál az Erdő" erdei koncertjei július közepén, a Magyar Ízek - Magyar Színek Gasztronómiai és Gyümölcsfesztivál, Kozárdi szüret szeptember végén várja vendégeit a településen. A Zöld Pihenő Alapítvány által létesített tanösvény segítségével most tovább bővült a festői település attrakció-kínálata.
A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

 

 
Google bookmarkTwitterFacebook